Måndagen 13/3 har bjudit på mycket härliga vattenpölar. På morgonen fick barnen välja om de ville vara inne eller ute. Det var många blöta glada barn ute på gården. De som valde att vara inne valde att vara i bygg & konstruktion och fantasirummet. Många varierande lekar och konstellationer, med mycket skoj och koncentration. 

 

 

 

 

 

15/3 var det dags för brandövning på förskolan. Vi förberedde barnen tidiagre under veckan om hur brandövningen skulle gå till och vad som kommer att hända samt hur vi alla ska göra när larmet går. Vi har slagit på larmet med en sked och tränat på att släppa allt vi har i händerna och gå lugnt ut i hallen. Allt gick lugnt till och barnen var supersnabba att ta på sig sina skor och ta sig ut till vår uppsamlingsplats, där hade vi sedan upprop. När larmet stängts av kunde vi gå in igen. När övningen var slut samlade vi barnen och de fick berätta hur de upplevde övningen. Någon blev rädd, någon tyckte det var spännande, det lät högt, det var inte så farligt högt för öronen. Någon höll för öronen. Det har varit en del funderingar om brand och brandbilar dagarna efter övningen. 

 

Under torsdagen den 16/3  gick vi ut på förmiddagen och åt frukten ute. Sedan gick vi in för att ha samling, då kom Decibel på besök. Vi fick berätta om gårdagens brandövning för henne. Efter det lämnade hon kvar material så att vi kunde upprepa två olika experiment som vi gjort tidigare. Barnen delades upp i tre grupper, för att sedan genomföra experimenten dansande ris och vibrerande ballong. Här undersöker vi vibrationer som ljud skapar, och rörelse.