ÅRSKURS 4 BLOGG

Bild

Idag har vi gjort hjärtan på bilden. Sen fick man skriva adjektiv om den personen som stod på hjärtat.

Landskapen

Snart lider landskapsarbetet mot sitt slut och kreativiteten flödar. De ritar, skriver och söker fakta om sina landskap.

Hälsa

Idag kombinerade vi hälsa med ett Sverigespel. Om man hamna på en frågeruta fick man göra situps, svara man rätt fick man göra armhävningar och svara man fel fick man göra burpees. Full aktivitet i klassrummet!

Källor

Just nu pratar vi om källkritik och informationssökning på svenskan. Vad är egentligen en källa, vem har skrivit artikeln? Idag fick dem titta i tidningar och försöka svara på frågorna vem, var, hur, varför och när.

Norrland

Idag har vi pratat om den sista landsdelen, Norrland. Eleverna skriver stödord till filmen som vi sett och gör sedan egna faktatexter.

Musik

Nu har vi börjat med melodispel på piano på musiken. Idag hann vi med både blinka lilla stjärna och klassikern Spanien... öva gärna mer hemma!

Reklam

Idag har vi pratat om reklam. Vad är reklam och vad finns det för regler för reklam?

Julmys

Idag har vi haft en trevlig samarbetsdag 4-5:or i julens tecken. Vi har bakat pepparkakor. Vi har spelat spel. Vi har tittat på film och ätit pepparkakor ur våra egentillverkade påsar.