ÅRSKURS 4 BLOGG

Trädplantering🌲

I tisdags var vi och planterade nya träd i Sofieroskogen. Vi fick även testa på att baka pinnbröd, få en lektion i första hjälpen, äta glass, sopsortera och gå hinderbana. Vilken fin dag vi hade tillsammans 🤩

Idrott

Flera olika samarbetslekar fick åk 4 göra idag. Bla körde vi Afrikansk hage. Denna rörelsedans gjorde eleverna (nästan alla) då de gick i förskoleklassen och det gick galant nu oxå! 

Handboll

Då klassen ska delta i Beachhandboll senare i vår började vi träna inför detta. Vi tränar kasta/fånga och passningar och lektionen avslutades med en match. 

Kemiförsök 🧪🧑‍🔬

Nu är vi i slutet av vårt projekt, kemiförsök. Dagens uppdrag gick ut på att studera, undersöka och komma fram till vilka två ämnen som var blandade med varandra. Eleverna fick själva välja metod för detta och de gjorde precis som jag hoppats på. De använde sig av...

Jumpyard 😍

 IMG_3142 IMG_3141 IMG_3111 IMG_3081 IMG_3070 IMG_3108

Lite blandat från veckan 🤩

I I veckan har vi varit och hälsat på vår kompisklass på Solstrålen. Det blev lite tabata, högläsning och lek på gården. Vi är inne på vårt nionde uppdrag i NTA-lådan kemiförsök och uppdraget gick ut på att hälla rödkålssaft på våra hemliga ämnen för att se hur dessa...

Utflykt till Dunkers kulturhus

Idag åkte vi till Dunkers för en ”prova på instrument”dag. Det var så roligt att se eleverna testa instrument de aldrig sett eller testat förut. Trummorna var nog den populäraste aktiviteten tätt följt av pianot och gitarr. 

Samarbete på idrotten.

IMG_1527IMG_1515Efter uppvärmingen hade vi flera olika och roliga samarbetslekar. Härligt att se entusiasmen hos alla eleverna. Vi hann också med lite Killerboll innan det var slut på lektionen.  

Veckans idrott

Vi fortsätter att spela badminton och nu har eleverna fått till det riktigt bra. Övning ger färdighet sägs det. Vi spelade även doppboll denna onsdagen.