ÅRSKURS 4 BLOGG

Idrott

Idag har vi fortsatt att jobba med olika samarbetsövningar på idrotten. Vi började med ”Följa John i grupp” som uppvärmning. Sedan gjorde vi ”Knuten” och doppboll. Dessutom fick vi testa på en alldeles ny lek som vi kallade ”Springande mål”. Detta var en väldigt rolig...

Bandymatch 🏑

Efter rastdiscot så var det dags för bandymatch mellan personalen och sexorna. Det blev en spännande match som svängde hit och dit innan personalen till slut vann. Sexorna var grymma men det räckte inte hela vägen. Tack för god kamp!

Ramlösajoggen!

Här har ni de fantastiska fyrorna som laddade om efter morgonen matteprov och sprang för glatta livet i årets upplaga av Ramlösajoggen. Grymt bra jobbat!

Järavallen del 3

Innan lunch hann vi med den uppskattade hinderbanan och efter lunch blev det en stunds fri lek och många passade på att klättra i de inbjudande klätterträden. Det har varit en mysig, höstig och efterlängtad utflykt!

Järavallen del 2

Efter fadderträffen och en liten fika så fick fyrorna ”spela” tre i rad i par. Aktiviteten gick ut på att få tre i rad genom att utföra olika träningsuppdrag!

Järavallen del 1

Första uppdraget var att bygga alfabetet av naturmaterial. Man arbetade fadder/fadderbarn och sedan gick vi på konstrunda och beundrade vårt gemensamma verk. Efteråt tog vi en liten fika tillsammans innan vi gick vidare på nytt uppdrag. Bra start på dagen! 

Nyttiga bananchokladbollar

Eleverna har idag fått baka nyttiga bananchokladbollar. Skillnaden mellan dessa nyttiga chokladbollar och ”vanliga” chokladbollar, var att istället för socker och margarin så använde vi bananer. Resultatet blev väldigt gott, och förhoppningsvis kommer eleverna att...

Idrott

Efter en ordentligt uppvärmning gäller det att man stretchar ut sina muskler, och det fick vi träna lite extra på idag. Därefter lekte vi tre olika plätt-lekar där vi alla fick träna på att samarbeta.

Redskap i köket

På veckans hemkunskapslektion fick eleverna möjlighet att bekanta sig med redskapen som finns i köket. Det är ju viktigt att man vet vad redskapen heter och vad de används till när man ska läsa ett recept.