ÅRSKURS 1 BLOGG

Skolavslutning!

Glad sommar alla härliga barn. Vilken fin avslutning vi hade med sång, musik och tårta. Nu får ni njuta av ett välförtjänt sommarlov. Titta på bägge filmerna, det blev del 1 och del 2. [video src="https://ramlosafriskola.se/wp-content/uploads/2021/06/img_9634.mov"...

Odla!

Idag fick eleverna prova på att odla tillsammans med vår lärarstudent. Lycka till med alla små plantor nu där hemma och glöm inte att vattna.

Barntrafikskolan!

Denna veckan har vi varit på Barntrafikskolan i Helsingborg. Eleverna fick träna på att röra sig i trafiken och följa skyltar på rätt sätt. Vi hann även med en lekstund i skogen och besök på en lekplats.

Skolloppet!

Idag har barnen sprungit Skolloppet i samarbete med Team Rynkeby. Glada, positiva och peppande barn som sprang massor av varv. HEJA HEJA!!!

Bokstavskul!

Nu har vi avslutat vårt arbete kring alla bokstäverna. I vår ABC-låda fanns ett avslutande uppdrag.

Tulpaner!

Fina tulpaner ger oss vårfeeling.

Klockan!

Vi tränar på klockan. Klassen gjorde sina egna, det blir ju lite roligare då.

Glad Påsk!

Påskjakt med kluriga ledtrådar, frågesport och påskpyssel fick avsluta denna veckan.

Tema kroppen!

Hur ser vi ut inuti? Vad händer med äpplet som vi äter? Hur kan man röra på sig? Mycket vill vi veta. Genom att samarbeta och diskutera gjorde eleverna kroppar i naturlig storlek. Känsel är ett av våra sinnen, var känns det mest i ansiktet? Kittlig var det i alla...