ÅRSKURS 1 BLOGG

Utomhusmatematik

Dagens matematiklektion avslutades utomhus. Vi kände för att ta vara på det fina vädret samtidigt som vi övade addition, subtraktion och klurigheter. Vi leker och vi lär!   

Brandmansbesök!

Just nu lär vi oss om olika yrken och samhällsfunktioner. Vi passade därför på att fråga pappa Björn som arbetar som brandman om han möjligtvis hade tid och lust att komma på besök hos oss och berätta om hur det är att vara brandman. Det gjorde han gärna och...

Sista idrottslektionen i Harlyckehallen

Idag var det sista idrottslektionen i Harlyckehallen för detta läsår. Klassen fick rösta vad vi skulle hitta på och det blev den roliga leken - Skeppsbrott. En toppenbra idrottslektion med full aktivitet! Nästa vecka ser vi fram emot att kicka igång utomhusidrotten,...

Caférast

Idag var det dags för caférast. Klass 5 höll i caférasten och det erbjöds juice, mackor och riskakor. Smarrigt, tyckte vi! 

Påskfeeling

Vissa fick påskfeeling under lunchrasten! Fantastiskt härliga målningar. 

Matens väg

Nu har vi lärt oss om hur matsmältningen fungerar. Då var det dags att plocka fram kropparna igen, nu för att färglägga och klistra fast de organ som gör att matsmältningen fungerar som den ska.    

Bingo!

"Bingo!" ropades det under dagens matematiklektion. För att öva på talen 1-100 på ett skojigt sätt spelade vi idag bingo. Eleverna turades om att snurra på Bingo-snurran och övriga letade spänt efter om de hade talet som ropades upp.  

Friluftsdag i ishallen

En dag i Olympia ishall stod på schemat idag. Härlig dag med mycket aktivitet, skratt och även lite gråt. God fika och lunch hanns självklart också med.   

100 dagar i skolan!

IDAG har vi gått 100 dagar i skolan och självklart firades det med en hejdundrande 100-fest. Vi hade olika stationer med temat 100 (självklart...). Vi summerar dagen med en STOR tumme upp och låter bilderna tala för sig själv.    

Julavslutning

Ja, plötsligt är höstterminen slut. Vilken härlig termin vi har haft. Vi har lärt oss massor av nya saker och det har vi gjort med skratt, värme och glädje. Idag lade vi höstterminen bakom oss med en himla mysig julavslutning. Vi kollade klart på filmen "Kalle och...