SOLSTRÅLENS BLOGG

Bakrutan

Torsdag och några barn bakade "Nyttomuffins", de blandade och smakade.

Ny lekplats “Kaninlekplatsen”

Idag tog vi en promenad till en "ny" lekplats. Kaninlekplatsen kallar vi den då det finns två stora kaninen att leka på. Där fanns mycket spännande att upptäcka. Undrar vem som bor i trädet?

Skapa Babblarna!

Idag skapade vi två stycken Babblarna tillsammans, Babba och Bobbo. Vi tränade på färgerna både genom att säga dem men också teckna dem. Röd genom att sätta fingret på läppen och brun genom att sätta fingret ovanför läppen. Vi valde att skapa med hjälp av återvinning,...

Babblar- sången

Idag tränade vi på vår nya sång om babblarna och vad som finns i Bobbos väska. Genom denna aktivitet fick barnen möjlighet till rytmik samtidigt som vi övar på både nya saker och alla färger. 

Naturfynd

Det blev en regnig upptäcktsfärd idag, barnen hittade och undersökte kastanjer. Här "grillas" kastanjerna 😊 Från skogen kikade vi på hästarna.

Ut på promenad!

  Idag gick ett gäng på en promenad med Regnbågen. Vi utforskade vårt närområde

Hälsa på hos hästarna

Vi tog en promenad och hälsade på hos hästarna 🐎🐎. På väg dig möttes vi av dessa spår, undra vems dem är? Barnen hade många förslag bland annat att det kunde vara en ko eller en hund, men kom slut fram till att det var hästar som gått på stigen. En stor röd traktor...