SKOLBLOGGARNA

Utedag med matteuppdrag

Här kommer några bilder från dagens utedag med Kvadraten, eftermiddagen innehöll både fri lek och kluriga matteuppdrag.

läs mer

Skapande med Lotta

Torsdagar är Kvadratens pysseldag, och i torsdags fick eleverna skapa med papper och buntband. Sedan fick varje elev vars ett sugrör, och sen gällde att få sin ”skapelse” att röra sig framåt.

läs mer

Innebandy med FCH

Bilder från dagens idrottslektion. Idag fick vi besök av FCH:s ungdomsansvarig och eleverna fick träna på att passa till varandra och jogga med boll och klubba. Sedan avslutade vi med en annorlunda köttgryta.

läs mer

100 skoldagars-fest

Tack underbara elever! Vilken underbart rolig 100-fest vi har haft idag, trolleri, dans, sång, pianospelande, glassmums och många skratt…😍 IMG_3063 IMG_3069 Så fina och duktiga barn!På måndag hoppas vi på att hela klassen är samlad för då blir det en...

läs mer

Kemiförsöken fortsätter 👩‍🔬

Idag fortsatte vi vårt arbete med kemiförsök. Dagens uppdrag var att utifrån våra sinnen beskriva de hemliga pulverna med hjälp av blanda annat förstoringsglas och tandpetare. Vi har många blivande kemister i klassen 👨🏼‍🔬🦠🧪

läs mer

Ramlösaparken med Cirkeln

Bilder från Cirkelns utedag i Ramlösaparken. Här äter vi vårt mellanmål har en planerad styrd lek och sen får fantasin sätta barnens gränser i den fria leken.  

läs mer

Mastermind

Eleverna på Kvadraten har idag fått träna sitt minne med hjälp av färger.

läs mer

Badminton och fotbollstennis

Idag spelade vi badminton och fotbollstennis under onsdagens idrottslektion. Härligt med alla elever som går inför uppgifterna på bästa möjliga sätt. 

läs mer

Hemkunskap

Idag har vi haft hemkunskap. Eftersom vi har rymdtema så gjorde vi chokladbollar som planeter. Både goda och snygga! Vi har Astrid Lindgren tema detta året på våra högläsningsböcker och just nu läser vi Ronja Rövardotter. Därför fick vi mumsa på våra planeter till...

läs mer

Finns i sjön

Bilder från dagens kortspel på Kvadraten. Idag har eleverna fått spela ett riktigt klassiskt kortspel, nämligen ”finns i sjön”. Ett spel som vi säkert kommer att spela vid fler tillfällen.

läs mer