Syslöjd!

Titta vilka fina saker barnen tillverkar på syslöjden.

Vinter

Ingen snö ute men vinterträd har skapats ändå. Spela Twister är kul när man tränar kroppsdelar på engelska.

Volym och tid!

I veckan har vi tränat praktiskt på måttenheter och tid. Barnen har uppskattat, känt efter, hällt och kontrollerat.

Experiment!

I veckan har eleverna fått experimentera med lösningar och blandningar. De fick ställa hypoteser och undersöka hur resultatet blev. Frågeställningen "varför blev det så" ledde till många intressanta diskussioner i smågrupper.

KOMTEK!

Dagens besök på Komtek var populärt. Eleverna skapade underbara figurer utifrån olika mekanismer där någon typ av rörelse skulle ingå.

Symmetriskt

Vinterbilder med symmetriska figurer.

Barn i Världen!

Firandet av FN-dagen fick avsluta vårt tema om "barn i världen. Vi har övat på världsdelarna, skrivit faktatexter om olika länder och läst om barn i olika delar av världen. Idag tittade vi närmre på FNs barnkonvention och diskuterade olika intressanta...

Gymnasister på besök!

Idag besökte Albin, Lisa och Oskar oss för att visa upp olika experiment med kroppen. De går naturprogrammet på Procivitas gymnasium och eleverna i klassen var mycket intresserade av de olika experimenten. Tack för ett trevligt och lärorikt besök.

NSR!

Dagens " sophjältar" på besök på återvinningsstationen.

Järavallen!

Vilken härlig dag vi haft på Järavallen tillsammans med alla barn på skolan. Gemensamma aktiviteter, matsäck, lek och äventyr.