Full fart på isen!

I onsdags var klass 4-6 på ishallen. Kolla in dessa goa skridskoåkare!

Advent

Vi förbereder nu för advent. Paketen är inlämnade och vår egen snäll kalender är tillverkad. Nu ser vi fram emot härliga sista veckor på denna terminen.

Tidslinje

Nu försöker vi få in alla medeltidens kungar. För att hjälpa oss på traven arbetar eleverna med att göra en egen tidslinje. De ska i korthet redogöra för tio kungar från 1250 talet till 1520 då Kristian Tyrann iscensatte Stockholms blodbad.

Idrott

I fredags var det gymnastik på schemat. De kämpade på mycket bra.

Hemkunskap

I förra veckan hade vi hemkunskap och eleverna fick göra omelett. Det smakade väldigt gott( tyckte de som fick smaka...)

Mänskliga rättigheter

Det är inte helt lätt att välja ut vilka rättighet som är viktigast. Eller för den delen de rättigheter vi tycker är självklara men som ändå inte följs. Idag har vi arbetat med mänskliga rättigheter och anat hur många orättvisor det finns i världen.

Springdiktamen

Äntligen var det dags för springdiktamen igen. Idag skulle det springas, läsas och skrivas om skrå på medeltiden. Härligt kaos😃

Chit chat cards

Idag har vi haft muntliga övningar på engelskan. Eleverna har suttit två och två och fått kort med olika elevnära diskussionsämnen. Det var härliga, glada samtal eleverna emellan.

Fadderträff – trygghet

Idag hade vi fadderträff i kvalitetsmålssyfte. Vi arbetar med trygghet på olika sätt. Vi körde en variant av ”hitta någon som...”. Varje elev fick själv utforma sin talong med påstående om sig själv t ex född i januari, har en hund, favoritfärg grön, gillar att simma....

En härlig dag

Dagen började med svenska där vi arbetade med återberättande texter. Alla elever fick skriva varsin text och sedan redovisa i grupp. Gruppens uppgift var att ge konstruktiv feedback. Sedan kändes rasten som sommar igen, kul och se dem leka ihop!