ÅRSKURS 5 BLOGG

Gympa i Harlyckehallen

Idag var det äntligen dags för gympa inne i Harlyckehallen. Och idag fick eleverna bland annat leka en av sina favoritlekar, nämligen ”den sura tanten”.

Vattenresa

Vilken intressant resa. Vi började på Öresundsverket och avslutade i Råådalen. Under resans gång fick vi lära oss om olika sätt som vårt vatten renas på. I Råådalen fick vi även håva och det visade sig att vi lyckades minsann att fånga upp både ovanliga och vanliga...

Musik

Vi har spelat melodispel på piano, nu går vi över till ackord. Detta gör vi med hjälp av en gammal klassiker, Ted Gärdestads, Jag vill ha en egen måne.

Järavallen

Det blev en regnig utflyktsdag men vi körde på med våra aktiviteter med glatt humör… Vi hade samarbetsövningar med vår fadderklass, vi arbetade med ekosystem/näringskedjor och så åt vi matsäck. Fri lek fanns det också tid till såklart!

Skoljoggen

Här kommer några bilder från dagens skoljogg som inleddes med en liten uppvärmning för att sedan startas igång. Alla elever kämpade på väldigt bra. Att bli påhejade av eleverna från lågstadiet kändes väldigt bra 🤗.

Innebandymatch

Som en tradition under vår friskvårdsvecka är det match i bandy mellan årskurs 6 och personalen på skolan. En mycket intensiv och händelserik match där båda lagen visade upp en härlig spelglädje. Och vi var den bästa hejarklacken!

Fruktsallad

På dagens hemkunskapslektion har eleverna gjort ett nyttigt mellanmål som de kan tillaga helt på egen hand. Vi valde att ha vaniljkvarg som ett gott tillbehör. Vi har även pratat om vikten av att äta ett nyttigt mellanmål när man kommer hem från...

Idrottslektion

Här kommer några bilder från veckans idrottslektion som äntligen innehöll fotboll i olika former!! Men först var det så klart uppvärmning och idag var några elever som fick äran att köra uppvärmningen, vilket de klarade på bästa sätt.