ÅRSKURS 5 BLOGG

Träning inför beachhandboll

Idag har eleverna fått många bra speltips inför kommande matcher i beachhandbollen som vi kommer att spela på fredag. Passningsspelet blir bättre och bättre och fler skott blir riktigt vassa målchanser. Så det kommer säkert att bli hur bra som helst 🤗.

Träff med vår kompisklass

Idag har vi träffat våra härliga kompisar från Kometen. Först fick vi lyssna till en rörelsesaga som handlade om Stor och Liten. Därefter fick eleverna leka och ha skoj tillsammans.

Idrottsdag på Heden

Idag var det så dags för vår traditionella idrottsdag på Heden och eleverna fick testa på att kasta med liten boll, längdhopp, stafett, löpning 60 meter och 800 m och en station med tre roliga lekar.

Beachhandboll

På fredagens idrottslektion började vi träna ordentligt inför kommande beachhandboll. I år kommer vi att ställa upp med två, vilket är väldigt roligt.

Kemi, biologi & svenska

Vi arbetar vidare med NO på olika sätt. Vi har gjort olika undersökningar t ex brandtriangeln, kemisk reaktion och vilopuls/arbetspuls. Det har ställts hypoteser, diskuterats resultat och dragits slutsatser i labbrapporterna. Vår VFU-student har arbetat med svenska...

Vi springer för livet

Idag har alla i klass 5 varit otroligt duktiga och verkligen gett allt när vi deltog i team Rynkeby Skollopp. Vi har samlat in pengar till Hjärnfonden Barn. Bra jobbat !!!

Fjärilar 🦋

Idag redovisade femmornas fadderbarn om fjärilens livscykel. Intressant och rolig repetition (vi hade ju samma tema i åk 2). Tvåorna var jätteduktiga!

Caférast

Dagens café var det sista som femmorna ansvarade för och de gjorde det med bravur! Café innebär både hemkunskap och matte men även ansvar. Vinsten från de fyra cafétillfällena är ett fint tillskott till klassresan i åk 6.