ÅRSKURS 6 BLOGG

Kompisklassen

Idag promenerade vi bort till förskolan för att träffa vår kompisklass - Stjärnskottet. Vi träffades för lite utomhuslek och vi hade turen på vår sida så solen tittade till och med fram en stund. En mysig stund och ett fint utbyte mellan barnen.  

Tankekartor och klimatzoner

Vi kickar i gång vårterminen med geografi på SO-lektionerna. Vi arbetar just nu med klimat- och vegetationszoner. Idag pratade vi om hur det ser ut i den tropiska klimatzonen. Eleverna fick parvis föra in sina kunskaper och fakta i en tankekarta.     

Bilrace

Under öppet hus fick eleverna i uppdrag att tillverka egna bilar med hjälp av en tom mjölkkartong som bas och en ballong som motor. Målet var att komma så långt som möjligt med en uppblåst ballong som motor.  Eleverna som inte kunde delta under öppet hus fick...

GOD JUL

Vi tackar så mycket för denna hösttermin. Önskar er en god jul och ett gott nytt år. Njut av ledigheten och ta hand om varandra. Vi ses nästa år! Varma hälsningar, Maria & Mimmi

Julavslutning

Nu har även denna terminen nått sitt slut. Idag var det julavslutning och dagen innehöll bland annat jul-sing-a-long, sällskapspel och jullunch. Ett mysigt avslut på en fin hösttermin!     

Julpyssel

Julverkstad i klassrummet. Glasburkar förvandlades till mysiga ljuslyktor!

Nobelmiddag

Idag var det dags för Nobelmiddag. Eleverna var finklädda och efter planering och tillagning avnjöt vi en trerättersmeny. Det bjöds även på tal och vi alla njöt av en trevlig stund!

Harlyckehallen

Blandad kompott från de senaste idrottslektionerna i Harlyckehallen!

NO-experiment med ProCivitas

Idag var några av ProCivitas elever här på besök. De läser naturvetenskapsprogrammet och därför var kemi dagens fokus. Vi fick lära oss om aggregationstillstånd och fick göra olika experiment kopplat till detta. Väldigt intressant och roligt!

Värdegrund

Idag var vi på vår första värdegrundsträff i Adolfsbergskyrkan. Adolfsbergskyrkan anordnar ett värdegrundsprojekt för årskurs 6 där fokus ligger på samarbetsövningar, värderingsövningar och dilemmaövingar. Under projektets gång kommer det även lyftas tankar kring...