ÅRSKURS 6 BLOGG

Barn springer för barn

Idag har vi sprungit Rynkebyloppet. Rynkebyloppet är ett välgörenhetslopp där skolelever springer till förmån för svårt sjuka barn. Läs gärna mer på Rynkebys hemsida för mer information om varför vi gör detta. Våra elever bidrog med en otrolig insats och kämpaglöd -...

Äntligen klara!

Äntligen är vi klara med alla nationella prov. Vi har haft flera olika delprov i svenska, engelska och matematik. Eleverna har verkligen kämpat på och gjort sitt bästa - fantastiskt. Detta firades med marängsviss och snicksnack. 

Uteidrott

Då var första uteidrottslektionen gjord. Det stod multibrännboll på schemat och vädret visade sig från sin fina sida - solsken och blå himmel.

Discodags

Vi är i full gång med förberedelser inför kommande skoldisco. Eleverna är laddade och ser fram emot en härlig och minnesvärd kväll! 

Träff med kompisklassen

Idag var det återigen dags för en träff med kompisklassen. Vi tog en promenad bort till förskolan och sågs utomhus för lek och skratt. Härlig stund!

Besök av FCH

Idag hade vi besök av FC Helsingborgs ungdomsledare. Eleverna fick göra olika övningar, så som att jogga med bollkontroll samt olika passningsövningar. Idrottslektionen avslutades med ett härligt matchspel.  

Kompisklassen

Idag promenerade vi bort till förskolan för att träffa vår kompisklass - Stjärnskottet. Vi träffades för lite utomhuslek och vi hade turen på vår sida så solen tittade till och med fram en stund. En mysig stund och ett fint utbyte mellan barnen.  

Tankekartor och klimatzoner

Vi kickar i gång vårterminen med geografi på SO-lektionerna. Vi arbetar just nu med klimat- och vegetationszoner. Idag pratade vi om hur det ser ut i den tropiska klimatzonen. Eleverna fick parvis föra in sina kunskaper och fakta i en tankekarta.     

Bilrace

Under öppet hus fick eleverna i uppdrag att tillverka egna bilar med hjälp av en tom mjölkkartong som bas och en ballong som motor. Målet var att komma så långt som möjligt med en uppblåst ballong som motor.  Eleverna som inte kunde delta under öppet hus fick...

GOD JUL

Vi tackar så mycket för denna hösttermin. Önskar er en god jul och ett gott nytt år. Njut av ledigheten och ta hand om varandra. Vi ses nästa år! Varma hälsningar, Maria & Mimmi