FRITIDS BLOGG

Så kom snön

Äntligen så kom snön även till Skåne och då får man passa på att leka i den ☃️☃️☃️

Pepparkakshus

Idag pyntar våra egna pepparkakshus på fritids. Eleverna visar en härlig kreativitet och skaparglädje. Det luktar fantastiskt gott och juligt på hela fritids.

Skattjakt

Idag fick vi ett brev av tomtens nissar som råkat slarva bort stoftet som gör att renarna kan flyga. Nissarna och tomten behövde barnens hjälp att hitta de olika påsarna med stoft. Kluriga gåtor och uppdrag fick barnen lösa tillsammans och följa en skattkarta. Barnen...

Plusplusbygge

Ett plusplusbygge som två killar på Cirkeln byggt.

Skapande och konstruktion

Vi bygger med plastmuggar, utan att använda händerna. Hur går detta till ? Eleverna berättar säkert hur detta gick till. Vi har även hunnit med ett litet julpyssel med naturmaterial. Här fick eleverna bygga ihop en söt stjärna som bestod av sex pinnar.

Spel av naturmaterial

Denna veckan har eleverna i lärmiljön ”skapande och konstruktion” gjort sina egna spel av naturmaterial. Vi har spelat ”tre i rad” och ”tjuv”. Riktigt roligt och spännande.

Julgran

Eleverna på kvadraten gjorde sin egen julgran.

Projekt “Samhälle”

Kvadraten och Cirkeln har nu arbetat med projekt "Samhälle" under en termin och här kommer lite bilder på hur det ser ut. Vi kommer att fortsätta med projektet nästa termin tillsammans. Syftet med projektet är att stärka samarbetet mellan eleverna och de olika...

Mandalas av naturmaterial

I lärmiljön skapande och konstruktion har eleverna fått bygga fina mandalas av endast naturmaterial. Det blev väldigt många fina konstverk.