FRITIDS BLOGG

Utedag med matteuppdrag

Här kommer några bilder från dagens utedag med Kvadraten, eftermiddagen innehöll både fri lek och kluriga matteuppdrag.

Skapande med Lotta

Torsdagar är Kvadratens pysseldag, och i torsdags fick eleverna skapa med papper och buntband. Sedan fick varje elev vars ett sugrör, och sen gällde att få sin ”skapelse” att röra sig framåt.

Ramlösaparken med Cirkeln

Bilder från Cirkelns utedag i Ramlösaparken. Här äter vi vårt mellanmål har en planerad styrd lek och sen får fantasin sätta barnens gränser i den fria leken.  

Mastermind

Eleverna på Kvadraten har idag fått träna sitt minne med hjälp av färger.

Finns i sjön

Bilder från dagens kortspel på Kvadraten. Idag har eleverna fått spela ett riktigt klassiskt kortspel, nämligen ”finns i sjön”. Ett spel som vi säkert kommer att spela vid fler tillfällen.

Skapande på Cirkeln

Varje vecka har vi skapande på Cirkeln. Våra grupper cirkulerar med sina lärmiljöer och denna gången var det denna gruppens tur att skapa. 

Kul samarbetsövning på Kvadraten

Uppdraget är att bygga en pyramid av plastmuggar, bara med hjälp av gummibandet. Koncentrationen är total när eleverna testar sig fram. Alla måste hjälpas åt.

Lärmiljö-speldag

En av lärmiljöerna på Cirkeln denna vecka har varit spel. Här tränas turtagning och matematik. 

Cirkelns utedag

Idag gick Cirkeln till Ramlösaparken. Det blev både mellanmål och rolig lek i naturen!  

Kasta och ge ditt svar

Idag har eleverna på Kvadraten fått spela ett spel som de förhoppningsvis kände igen. Idag har de fått spela ”kasta och ge ditt svar”, och svaren skulle ha någon anknytning med januari.