FRITIDS BLOGG

Friskvårdsvecka på Kvadraten

Under veckan kommer vi på Kvadraten arbeta med friskvård på olika sätt. Idag har vi haft avslappning och massage. Så skönt och välbehövligt.

Egenskapskort

Här kommer några bilder från måndagens gemensamma utedag med eleverna från Kvadraten och eleverna från årskurs 1. Vi fortsätter att bekanta oss med varandra på olika sätt. Och vid detta tillfälle så använde vi olika ”egenskapskort”. Varje elev fick välja en egenskap...

Vi provspelar våra mattespel

Som avslutning på vårt projekt fick varje elev redovisa sitt mattespel för sina kamrater. När alla elever hade fått berätta om sitt spel och vilka regler som gällde, så fick eleverna provspela varandras spel.

Mattespel

Mattespel i många olika former växer fram, eleverna i ”bygg och konstruktion” visar en härlig kreativitet och skaparglädje. Det ska bli roligt att få vara med och testspela spelen nästa vecka. Då ska det bland annat spelas både memory, kulspel och fyra i...

Fritidshemmets dag

Idag är det fritidshemmets dag och det firade vi med korv o bröd till mellanmål. Disco på skolgården och godisregn i matsalen. 

Matte-domino

Tillsammans med eleverna i årskurs 1 gjorde eleverna på Kvadraten ett domino med olika matematiska uppgifter. Detta var en utmaning som vi tillsammans löste utan problem. Vilken tur att man kan hjälpa och lära ut varandra.

Garnbollar.

Nu är vi färdiga med våra garnbollar. Här är ett litet axplock utav elevernas mästerverk.

Här kommer några bilder från måndagens gemensamma utedag. Varje måndag under resten av terminen kommer eleverna på Kvadraten att ha gemensamma aktiviteter med eleverna från klass 1.

Världsboksdagen på fritids

Idag har vi på fritids uppmärksammat världsbokdagen genom att låta eleverna gemensamt gå en tipspromenad på skolgården. Alla frågorna handlade om böcker som en utav Sveriges duktigaste författare har skrivit. Alla eleverna kände väl till många utav Astrids...

Samverkan mellan Kvadraten och Cirkeln.

Idag har vi haft samverkan mellan Kvadraten och Cirkeln. De elever som ska börja på Kvadraten efter sommaren, har idag varit och deltagit i Kvadratens uteverksamhet. Tillsammans har eleverna fått lösa olika matematiska uppdrag.