Vi på solstrålen har som mål att varje onsdag gå på en promenad med hela barngruppen. Vi tränar på grovmotorik,  finmotorik, samarbete, trafikregler med mera. Våra promenaddagar var, under föregående termin, väldigt populära bland barnen och därför fortsätter vi med detta upplägg även denna termin. Med många nya barn på avdelningen börjar vi med att gå mindre sträckor och tar det sedan i barnens takt. Barnen får under promenaden antingen åka vagn eller hålla i vårt promenadsnöre.

Onsdag 20/9 Idag var första dagen vi gick på promenad och började med att introducera repet och gick sedan en mindre promenad för en del av barngruppen. Vi valde att gå iväg med endast en del av gruppen för att introducera några barn i taget. Innan vi gick iväg pratade vi om att vi ska ha på oss västar för att andra trafikanter ska kunna se oss tydligt. Två av pedagogerna visade hur man håller i repet och att man inte får släppa taget. Vi tog oss sedan ut på en mindre promenad och det gick väldigt bra!

Barnen tyckte det var kul och hade väldigt mycket att titta på och prata om. De släppte inte repet förrän vi nästan var hemma och de hittade leksaker på marken. Men då upprepade vi hur viktigt det är att inte släppa repet och alltid lyssna😄

Torsdag 5/10 Under förmiddagen var vi på promenad och övade på trafikregler. Det var blandad entusiasm från barnen när vi skulle promenera från gården men väl utanför grindarna tyckte dem att det var ganska kul 🙂

 

 

 

18/10 Idag gick vi på en promenad och gick en lite längre runda för att utmana barnen lite. Det gick väldigt bra. Några av barnen ville släppa repet när de hittade något spännande men varje gång det hände stannade vi och pratadeom varför det är viktigt att inte släppa repet när vi är ute på promenad.

När barnen gick från asfalten till gruset blev det väldigt spännande med ljudet och barnen testade att dra fötterna, lyfta fötterna och gå vanligt för att se vilket som gav mest ljud.